Sēņu “frikadeles”. Ēdiens, ko novērtēs ne tikai veģetārieši, bet arī patiesi gaļas cienītāji

Šis ir neticami sātīgs, garšīgs un pikants ēdiens, kurā apvienojas lēcas un bagātīga sēņu garša.

Sastāvdaļas:

  • Sarkanās lēcas – 0,5 glāze
  • Sēnes – 0,5 kg
  • Ciete – 1 ēdamkarote
  • Sāls – pēc garšas
  • Piparu maisījums – pēc garšas
  • Loki – 2-3 kātiņi
  • Ķiploki – 3-4 daiviņas
  • Saulespuķu vai olīveļļa – cepšanai

Pagatavošana:

Nomazgājiet lēcas zem auksta tekoša ūdens. Pēc tam tām uzlej verdošu ūdeni, lai tas pilnībā pārklāj lēcas un atstājiet uz pusstundu.

Nomazgājiet sēnes, tad nosusiniet. Sagriežat sēnes mazos gabaliņos.

Nomazgājiet lokus, nosusiniet un smalki sagrieziet.

Nomizo ķiplokus, sagriež smalkos gabaliņos un tad sajauc ar lokiem un sēnēm. Beigās pievieno lēcas. Ja tomēr lēcas vēl nav pietiekami mīkstas (bet tā nevajadzētu būt), tās vēlreiz var apliet ar verdošu ūdeni.

No iegūtās masas veido frikadeles vai mini kotletītes. Cep desmit līdz divpadsmit minūtes nelielā saulespuķu vai olīveļļas daudzumā.

Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment